Blogi

Reilu vuosi takana Desprolaisuutta – Tätä matkaa kannattaa seurata!

Desprolaisuus on poikkeuksellista sitoutumista yhteiseen menestymiseen, paino sanalla yhteiseen.

Laadukas henkilöstöpolitiikka avaimena menestyksekkääseen kasvuun

Laadukas henkilöstöpolitiikka on ollut meillä avainasemassa alusta alkaen. Rakennamme yritystä jokaisen yksilön arvo tunnistaen ja aidosti yhteistä tulevaisuutta rakentaen.

Yhteiset arvomme ovat luottamus, arvostus sekä vastuunotto.

Despro Engineering Oy:n uudessa henkilöstöpolitiikassa on kuvattu Desproa koskevat keskeiset toimintaperiaatteet henkilöstöjohtamisen eri osa-alueilla. Vahvat panostukset sisäiseen viestintään ja hyvään johtamispalveluun, ne kantavat hedelmää. Miten tämä onnistuu monitoimipaikkaisessa yrityksessä, toimimmehan 14 eri paikkakunnalla? Kulunut vuosi on ollut huikea murros kohti tasa-arvoa tässäkin suhteessa. Meillä on koko yrityksen yhteistä aikaa vähintään kerran kahdessa viikossa. Poikkeusaikana tiivistimme yhteistä aikaa viikoittaiseksi. Nyt vuosisuunnitelmassa siintävät myös yhteiset tapaamiset. Monien kanssa tapaamme pian ensimmäistä kertaa!

Kulunut vuosi on tuonut poikkeuksellisen mahdollisuuden pysähtyä ja miettiä mikä on tärkeintä

Nyt on normaalia, että juuri se merkityksellinen henkilö on vain videopuhelun päässä.  Työn priorisointi päivittäin, viikoittain ja pitkällä aikavälillä kirkastuu, kun voit unohtaa turhan matkustamisen, paikasta toiseen siirtymisen. On mahdollista keskittyä entistä paremmin siihen mikä on merkityksellistä.

Hieno pysähtymisen paikka itselleni eli eräänä kauniina kesäpäivänä. Poikkeustilanteesta johtuen olin sopinut kolmeen eri asiakokonaisuuteen liittyen kokoukset kolmesta eri kaupungista samalle päivälle. Kaikki tapaamiset hoidettiin laadukkaan videopuhelun välityksellä; kiitos hyvien nettiyhteyksien. Saimme edistettyä asioita täysin yhteisten tavoitteidemme mukaisesti, rauhassa asiaan pysähtyen, toisiamme kuunnellen, aivan kuten livenäkin. Olin tuona päivänä mökillä veden äärellä. Keskustelut onnistuivat täysin luottamuksellisesti, empaattisesti ja ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Vanhassa normaalissa olisin matkustanut eri puolelle Suomea kolmena eri päivänä. Tuona päivänä mietin, kunpa osaisimme hyödyntää tätä mahdollisuutta jatkossakin enemmän.

Kohtaamiset, annetaan niille riittävä aika ja rauhallinen paikka. Valitaan huolella, milloin on tärkeä olla samassa paikassa ja milloin tapaaminen on paras kasvotusten, mutta etänä. Monesti tämä viimeisin versio mahdollistaa kohtaamisen juuri oikea-aikaisesti. Ei tarvitse odottaa ensi viikkoon, kun olemme samassa paikassa.

Uusi työkulttuuri vaatii kaikilta sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin

Despron historiaa on rakennettu alusta alkaen vahvasti yhdessä asioita valmistelemalla. Aktiivinen sparrailu on kiinteä osa arkeamme. Asioista keskustellaan avoimesti ja ennakoivasti. Meillä ei tiedoteta, vaan kuuntelemme aidosti kaikkien toiveita. Kasvuyrityksen rakentaminen on taidetta – ja kovaa työtä.

Millä varmistamme, että arvomme luottamus, arvostus sekä vastuunotto toteutuvat jokaisen arjessa niin tänään kuin huomennakin? Yritystä täytyy johtaa vahvalla ammattitaidolla ja se kannattaa tehdä sydämellä. Näin jokainen tulee huomioiduksi ja isokin laiva kääntyy tarvittaessa oikeaan suhtaan.

Olemme mahdollistaneet alusta alkaen joustavan etätyön sekä työn ottamisen mukaan, jos elämä johdattelee iloisesti toiselle paikkakunnalle. Työn ja vapaa-ajan tasapainon löytäminen on iso asia ja uskallan sanoa sen olevan Desprolla erinomaisella tasolla. Välillä työ kannattelee ja välillä yksityiselämä siivittää intohimoisia insinöörejä mahtaviin innovaatioihin. Intohimo meillä tarkoittaa eteenpäin menemistä, uteliaisuutta uutta kohtaan ja rohkeutta. Vastakohta sille on jämähtäneisyys ja sammaloituminen.

Intohimolla henkilöstöstä ja yrityksen kasvusta huolehtien, Marika

Katso avoimet paikkamme