Meiltä niitä löytyy.

Viimeisen puolivuotisen aikana olemme panostaneet tuulivoiman asiantuntijapalveluihin huomattuamme sekä osaamisemme että kumppaniverkostomme palvelevan myös kyseistä sektoria. Uudesta toimintaympäristöstä huolimatta olemme saaneet ensimmäiset projektit maaliin kunnialla ja osaamisemme on herättänyt kiinnostusta usean uuden asiakkuuden keskuudessa. Haluamme olla mukana vastaamassa tuulivoimaosaamisen kysyntään ja luoda tulevaisuuden energiaratkaisuja tällä todellista kasvua enteilevällä sektorilla. Pöhinän sijaan nyt alkaa tapahtua.

Tuulivoima on kehittynyt hurjin harppauksin. Ensimmäinen Suomessa laadittu tuulivoimatuotantoa koskeva PPA-sopimus (power purchase agreement) julkistettiin kesällä 2018 ja maaliskuussa 2019 julkistetussa Energiaviraston tukihuutokaupassa tuet tippuivat megawattitunnilta muutaman euron päähän tuotantohinnasta. Kannattavuuden kehityksen yhtenä merkittävänä syynä on voimaloiden suorituskyvyn kasvaminen. Uusien tornien siivet huitelevat korkeimmillaan 250 metrissä päästen vahvempiin tuuliin ja parantaen käyttöastetta sekä keskimääräistä tuotantoa lähelle 50% maksimikapasiteetista. Investointikustannuksiltaan suurien hankkeiden rahoitusehdot ja -mallit ovat myös osaltaan vaikuttamassa kustannuksiin. Uusiutuva energia istuu yhä paremmin suurten ja vakavaraisten organisaatioiden strategisiin tavoitteisiin.

Tuulivoimalla on nykyisellä energiasektorilla harvinainen tilanne; tuotanto on kannattavaa ja samalla keino luoda vastuullista imagoa.

Tällaisella kombollahan on minkä tahansa yrityksen helppo surffailla, vai onko?

Voimakkaasti kasvavan uuden alan hidasteena on usein asiantuntijuuden saatavuus ja toimivan verkoston luonti. Ohuella organisaatiolla pitäisi saada ihmeitä aikaan; löytää osaavia, luotettavia ja joustavia yhteistyökumppaneita viemään hankkeita yhdessä maaliin.  Löytää niitä paljon ja nopeasti.

Me olemme tunnistaneet tuulivoimasektorilta kokonaisuuksia, joiden hallitseminen vastaa pitkälti nykyistä ydinosaamistamme. Hallitsemme puistojen sähköverkon kokonaisuuden aina liityntäpisteestä turbiinille saakka. Etunamme on tekninen asiantuntijuus ja laaja kontaktiverkosto Suomen sähköverkkoyhtiöihin. Toimimme kumppanina, kun mietitään erilaisia liityntäratkaisuja alueverkkoon ja neuvotellaan ratkaisuista eri verkkoyhtiöiden kanssa. Teemme verkon sähköistä mitoitusta, massalaskentaa ja maastosuunnittelua sisältäen luvituksen. Hoidamme myös hankevaiheen suunnittelua, jossa pystymme arvioimaan erilaisia sähköverkon ratkaisuja ja toteutustapoja sekä arvioimaan niiden kustannusvaikutuksia.

Mitä muuta tarvitsisitte?

Jos haluat keskustella lisää tuulivoimapalveluistamme olehan yhteydessä!

 

Karoliina Tuominen

040 358 2540

karoliina.tuominen@despro.fi

Uusiutuva energia tarvitsee uusiutuvia insinöörejä