Despron toimitusjohtaja Antti Savolainen on valittu yhdeksän kärkiehdokkaan joukkoon Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa. Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen Nuorkauppakamari ja kilpailu on järjestetty vuodesta 2007. Kilpailuorganisaatio kuvaa kilpailun kriteereitä ja voittajaehdokkaan valintaa näin:

”Voittajaksi valitaan henkilö, joka johtaa päämäärätietoisesti organisaatiotaan ja kantaa johtajana vastuun sekä asioista että ihmisistä. Hän on esimiestaidoillaan luonut työpaikalleen hyvän ja kannustavan ilmapiirin ja edustaa toiminnallaan hyvää henkilöstöjohtamista. Hän on sinut itsensä kanssa ja osaa mukauttaa vuorovaikutustaan tilanteen mukaan. Arvostamme myös verkostoitumistaitoja.

Hänellä on rohkeutta kohdata haasteet ja omat alaiset sekä olla esimies vaikeissakin tilanteissa. Hänen tekemisensä perustuu tarkoitukseen ja luottamukseen. Hän levittää kulttuuria, jossa epäonnistumisia siedetään ja virheistä opitaan. Hän huolehtii omasta ja työntekijöidensä osaamisista ja niiden ajan tasalla pitämisestä sekä omasta ja työntekijöidensä jaksamisesta. Hän tuo organisaation yhdessä sovitut arvot arkeen ja käytäntöön.

Hän selvittää ennen päättämistä päätöksen vaikutukset ja tekee päätöksiä, jotka mahdollistavat toiminnan jatkuvuuden tulevaisuudessakin. Hän edistää kestävän kehityksen vientiä osaksi organisaation strategiaa sekä toiminnan, tuotteiden ja palvelujen kehittämistä.

Kilpailussa menestyy nuori johtaja, jolla on kunnianhimoisia tavoitteita ja joka pyrkii johtamisellaan muovaamaan tulevaisuutta. Hän toimii tuloksellisesti ja pyrkii luomaan työpaikkoja.”

Antti Savolainen kommentoi valintaa ehdokkaaksi: ”Minulle on suuri kunnia päästä kärkiehdokkaiden joukkoon ja näin kovan luokan seuraan. On hienoa, että Despron kehitystarina on pantu merkille ja yrityksen johtajana saan tunnustusta. Minusta tämä on tunnustus koko yritykselle. Rakennamme unelmien työpaikkaa ja ratkaisuja asiakkaidemme ongelmiin joukkueena. On mahtavaa toimia tällaisen joukkueen valmentajana!”

Kilpailun finalistit 2018

Toimitusjohtaja Antti Savolainen mukana Vuoden Nuori Johtaja 2018 Finaalissa