(Pirkanmaan) TE-toimisto järjestää yhteistyössä Despro Engineering Oy:n kanssa rekrykoulutuksen, jossa on tarkoitus kouluttaa usempia henkilöitä sähkö-, tietoliikenne- ja ulkovalaistusverkon suunnittelijan tai dokumentoijan tehtäviin.

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat kouluttautua tähän monipuoliseen tehtävään ja työllistyä alalle. Koulutuksen jälkeinen työllistyminen on mahdollista kaikissa Despron toimipisteissä (Hämeenlinna, Hyvinkää, Seinäjoki, Kuopio, Oulu, Lappeenranta, Ulvila, Paimio)

Kohderyhmä: Työttömät tai työttömyysuhan alla olevat alasta ja tehtävästä kiinnostuneet henkilöt.

Haemme innokkaita ja motivoituneita henkilöitä kehittymään sähköverkkosuunnittelijaksi. Sähköverkkosuunnittelijan toimenkuvaan kuuluu sähköverkkojen reitin suunnittelu maastossa, rakenteiden ja materiaalien suunnittelu, sähköinen suunnittelu, sähköverkon linjauksista ja maankäyttöluvista sopiminen maanomistajien kanssa, lupien hakeminen viranomaisilta ja verkon dokumentointi tietojärjestelmiin. Työ on monipuolista: sekä suunnittelua toimistolla ohjelmistojen avulla (esim. verkkotietojärjestelmä) että liikkumista maastossa. Työssä olet tekemisissä ihmisten kanssa ja sovit asioita asiakkaan, viranomaisten, maanomistajien ja projektitiimisi kanssa.

Olet kehittymishaluinen, tulet toimeen ihmisten kanssa ja hallitset sujuvasti tietojärjestelmien käytön.

Sinulla on mieluiten (AMK-) insinööritutkinto (sähkö, tietoliikenne, maanrakennus, metsä, maanmittaus tai muu soveltuva) tai useamman vuoden kokemusta sähköverkkoalalta esim. asennustehtävistä.

Tulet toimeen ihmisten kanssa ja olet oma-aloitteinen viemään asioita maaliin. Koska työhön sisältyy liikkumista, sinulla on hyvä olla ajokortti.

Koulutus sisältää mm.:

– työturvallisuus(kortti)

– maastosuunnittelu

– suunnitteluohjelmistojen käyttö (Trimble, Keycom)

– sähköverkon rakenteet ja materiaalit

– televerkon rakenteet ja komponentit

– ulkovalaistusverkon rakenteet ja materiaalit

– maankäytön säädökset

– maankäyttölupien hankinta

– verkon vikatilanteiden hoito

– maastosuunnittelusovelluksen käyttö

– Carunan korttikoulutus

Koulutuksen aikana pääset työssäoppimisjaksoilla osaksi suunnittelutiimiä, jossa pääset kokeneempien ammattilaisten ohjauksessa opettelemaan käytännön työtä. Työssäoppiminen tapahtuu toimipisteissämme ja suunnittelukohteissa pääsääntöisesti Pirkanmaan alueella, mutta on mahdollista myös muissa Despron toimipisteissä (Hämeenlinna, Hyvinkää, Paimio, Pori, Seinäjoki, Kuopio, Oulu, Lappeenranta)

Koulutus alkaa 20 päivän orientointijaksolla, josta puolet on teoriaopintoja ja puolet työssäoppimista työpaikalla. Koulutus jatkuu orientointijakson jälkeen varsinaisena rekrykoulutuksena, joka kestää n. 78 päivää; työssäoppista on tällä jaksolla 70% ja teoriaopintoja 30%.

Alustava aikataulu:

haku jatkuva

Lisätietoja hakeutumisesta ja työvoimakoulutusetuuksista:

Työlinja, Koulutusneuvonnan puhelinpalvelu 0295 020 702

ma-pe klo 9–16.15

koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lisätietoa työstä ja työnantajasta:

www.despro.fi

Tiimipäällikkö Sami Laine, Hyvinkää, 040 652 6642

Haku:

Nimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Vapaa sana

Paikkakunta, johon haet töihin

Liitä mukaan CV:si (maksimikoko 2 MB)