Onko teidän firmassa kuulunut usein kommentteja, että tätä työtähän voi käytännössä tehdä missä vaan?

No meilläpä testattiin, että voiko: koko henkilöstölle annettiin mahdollisuus lähteä tekemään hommia Kroatiaan.

Kaikki lähti siitä, kun vajaa vuosi sitten pikkujoulu/synttärikemuissa laitoimme aluille Unelmien työpaikka -teeman. Tarkoituksena oli, että yhdessä ideoiden tehdään Desprosta unelmien työpaikka ja kaikki saivat ehdottaa omia toiveitaan tämän suhteen sekä miettiä vastausta kysymyksiin:

  1. Mitä pyytäisit työnantajalta, jos uskaltaisit?
  2. Mitkä asiat tekevät unelmien työpaikan?
  3. Mitä työpäivästäsi puuttuu?
  4. Mikä virkistäisi työilmapiiriä?
  5. Mikä edistäisi jokapäiväisessä työssä jaksamistasi?
  6. Mitkä ovat niitä tekijöitä, jotka saa sinut tulemaan työpaikalle hymyssä suin?
  7.  …sekä päivän päätteeksi myös lähtemään hyvillä mielin kotiin?

Mitä hullumpi idea sitä parempi.

Tämän tuloksena tulleista ideoista on toteutettu jo useampia, mutta yhtenä tämän vuoden kohokohdista Intohimoiset insinöörit Kroatiassa -tempaus sai myös alkunsa täältä.  Tuumasta toimeen ja alettiin järjestämään.

Ensinnä selvitettiin kyselyllä, kuinka moni olisi mahdollisesti halukas lähtemään viikoksi-kahdeksi ulkomaille töihin, niin saimme vähän osviittaa todellisesta osallistujamäärästä. Seuraavaksi alettiin kartoittamaan potentiaalisia kohteita. Valintakriteerinä oli, että kohde on lämmin, aurinkoinen, erilaisia elämyksiä tarjoava, intohimoinen, värikäs, jatkuvasti suosiota kasvattava ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen – eli kaikkea sitä, mitä Desprokin. Konkreettisemmin: paikalle pääsee kohtuullisen hintaisilla ja kestoisilla lennoilla, lämpöä riittää vielä syys -lokakuussa, majoituspaikkoja on tarpeeksi yhdessä asunnossa ja myös työskentelymahdollisuudet olisivat kohdillaan. Näiden perusteella parhaiten kriteerit täyttäväksi kohteeksi osoittautui Kroatiassa Splitin kupeessa sijaitseva Podstrana, josta varatiin AirBnb -asunto. Sitten vielä varauskalenteri pystyyn nopeat syö hitaat toiminnolla ja loput hoitui osallistujilta oma-aloitteisesti. Eli aika yksinkertaista vai mitä?

Kokonaisuudessaan järjestäminen ei vienyt aikaa kuin n. 1-2 työpäivää. Reilu 20% henkilöstöstä osallistui kokeiluun ja ainakin tähän mennessä saadun palautteen perusteella tämä vei meidät lähemmäksi unelmien työpaikkaa. Vapaa-ajalla käytiin vaeltelemassa kukkuloilla, uimassa meressä, museoissa, sukeltamassa, vaijeriliukumassa, hyppimässä laguuneihin ja mitähän vielä… Muuten arki sujui kuten normaalistikin, paitsi kaurahiutaleita oli vaikea löytää kaupasta. Kaikki saivat uusia kokemuksia ja mukana oli myös vähemmän ulkomaanreissuja tehneitä, joille tämä oli keino päästä näkemään uusia paikkoja tuttujen työkavereiden kanssa.

Työnantajan näkökulmasta etätöiden yhtenä onnistumisen kriteerinä on tietysti myös se työnteko. Netti ja sen toimiminen olikin tämän kokeilun suurin riski. Etukäteen tarkistettiin asiakasyrityksiltä, miten heidän tietojärjestelmien käyttö onnistuu ulkomailla; näissäkin ainoana mahdollisena kompastuskivenä olisi netin nopeus.

Selvitettäessä majoituksen netin nopeutta, vastaukseksi saatiin, että ”very fast, best in Croatia and if doenst work I will make it faster” eli tällä mentiin, sormet ristissä. Netti ei ollut tietenkään Suomen tietoliikenneyhteyksien tasolla, mutta työskentely onnistui silti yllättävänkin hyvin. Fiksuna porukkana myös matkaan lähtijät olivat osanneet varata reissuun sellaisiakin työtehtäviä, joiden suorittamisen kannalta nopea netti ei ollut kriittisin palanen. Täysin joustavan työaikamme ansiosta oli lisäksi mahdollisuus käyttää tarpeen mukaan liukumia ja rytmittää työntekoa muiden suunnitelmien mukaan. Ihan kuten Suomessakin.

Meidän etätyökokeilu onnistui siis oikein mainiosti kiitos seikkailunhaluisten, intohimoisten ja  neuvokkaiden desprolaisten.

 

Intohimoiset insinöörit Kroatiassa – Intohimoa ja insinöörejä löytyy, mutta mites tämä Kroatia?