Despron strategian  yksi peruspilari on tyytyväiset ja onnelliset työntekijät. Vuoden työnantaja 2019 -finaalipaikka kertoo, että olemme onnistuneet tätä toteuttamaan ja aiomme jatkossakin panostaa siihen, että töihin on kiva tulla.

Vuoden Työnantaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin parhaat työnantajat ja hyvän työnantajuuden käytännöt. Yritys tai yhteisö ei voi osallistua kilpailuun rahalla tai johdon päätöksellä, vaan osallistuminen tapahtuu ainoastaan työntekijöiden ilmiantojen kautta. Valinnassa painotetaan työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä sekä työhyvinvointia ja -kulttuuria. Lisäksi huomioidaan yrityksen tunnusluvut sekä vaikutus alueen työllisyyteen ja talouteen.

Desprolla kaikki työntekijät osallistetaan kehitystoimintaan ja järjestämme vuosittain useampia koko yrityksen yhteisiä kehityspäiviä eri teemoilla. Tuemme liikuntaharrastuksia ja toteutamme hyvinvointikampanjoita, olemme jopa teettäneet koko henkilöstölle First Beat -mittauksen. Osaamisen kehittäminen on meille tärkeää ja tuemme henkilökohtaisia koulutuskokonaisuuksia, järjestämme sisäisiä koulutuksia ja tänä syksynä lanseerasimme täysin desprolaisille räätälöidyn Despro Akatemian. Joustava työaika helpottaa vapaa-ajan ja työn yhteensovittamista. Parina vuonna olemme mahdollistaneet etätyöt ulkomailla vuokraamalla majoituksen työntekijöidemme käyttöön. Vuonna 2018 olimme Kroatiassa ja 2019 saimme nauttia lämmöstä Espanjassa, minne myös perhe oli mahdollista ottaa mukaan.

Jokainen finaaliin valittu yritys haastatellaan Radio Fun Tampere – toimesta ja näitä haastatteluja soitetaan radion taajuuksilla marras- joulukuun aikana. Viritelkäähän radiotaajuudet siis kuuntoon!

Toivotamme onnea ja tsemppiä kaikille finalisteille !

Despro on valittu Pirkanmaan Vuoden Työnantaja 2019 -kilpailun finaaliin!